Vi minns Sven-Bertil Andersson . . . . 

Vår vän, broder, visionär och revisor.
Vi möttes av en slump ...... eller?
Bröllop stod för dörren och vi skulle få låna ett partytält.
 
       
 

"När ni ändå är där, passa på att nämna idén med era trädgårdskonserter för Sven-Bertil. Han är en man med mycket erfarenhet och många sköna idéer" - säger en vän. Efter långt mer än en timme med ena foten i bilen och klockan flåsandes oss i nacken avbröt vi vårt första, mycket inspirerande möte.

Utan en enda krona på fickan, med en billig skruvdragare, ett 30-tal fådda lastpallar, några donerade segel och ett gäng jazzkatter i bagaget så var det DU som ingav oss det självförtroende och mod som krävdes för att ta klivet och bara köra! I år firar vi fem år och det enastående flytet flyter på.

Dig kunde man ringa mitt i natten om så var. Du var en äkta broder, nära vän och en sann humanist. Du specialiserade dig på att hjälpa oss "små" entreprenörer. Ofta var vi ensamma kvinnliga företagare med Sverige som sitt alldeles nya hemland. Du brann för dem som satte passion och kreativitet högre på listan än storleken på omsättningen. Detsamma gäller för dig. Det tog tre år och ett hundratal timmar av jobb / samkväm innan vi fick tjata oss till den första av totalt två fakturor och den var på under 4000:-! Vi gråter av sorg och saknad. Vi skrattar över minnet av ditt kluriga smajl, din trygga, djupa stämma och vackra norrländska dialekt. Ditt tålamod och din kärlek för alla oss udda fåglar. Din deliciösa matkonst och dina fantastiska (och ändlösa) historier

Nu får vi klara oss själva. Det är inte utan att vi, ibland flera gånger per dag, tar oss för pannan och undrar hur det nu skall gå när vi om och om igen slås av insikten att du inte är kvar i gänget. Dumma döden! Så dramatisk och definitiv.... ändå vacker och poetisk på sitt drabbande vis.

Ditt skratt ekar mellan almarna här i kvarteret och vi skall jävlar köra klackarna i taket för dig tills lårbenshalsarna flyger som flisor!
Vi älskar dig och glömmer dig aldrig!
...och Gunilla du är för alltid en i gänget!

*** Jonas & Camilla i Lasses kvarter ***